1. Haberler
  2. ASAYİŞ
  3. İBB Soruşturmasında Rüşvet İddiası 6 Milyon Lira!

İBB Soruşturmasında Rüşvet İddiası 6 Milyon Lira!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması, şüpheli iş insanı Zafer Gül’ün ifadeleriyle derinleşiyor. Gül, eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın 2015 yılında belediye başkan yardımcısı olduğu döneminde, kendisinden tadilat ruhsatı için 6 milyon lira talep ettiğini öne sürdü.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yolsuzluk soruşturması, tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 başka şüpheli hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlamaları içermektedir.

ÇALIK’A YÖNELTİLEN “RÜŞVET” SUÇLAMASI

Zafer Gül, ifadesinde Gül Kentsel Tasarım İnşaat Tur. Tic. Ltd. Şti. yetkilisi olduğunu belirtti. Gül, soruşturmada adı geçen Ali Gül’ün daha önce Gül İnşaat’ın yetkilisi olduğunu, ayrıca Mus Can İnşaat Turizm San. Ltd. Şti.’nin sahibi Uğur Güngör ile de tanışıklığı bulunduğunu ifade etti.

“6 MİLYON LİRA TALEBİ”

Gül, 2015 yılının nisan ayında Mus Can İnşaat ile hasılat paylaşımıyla bir inşaat sözleşmesi imzaladıklarını ve sonrasında tadilat ruhsatı almak için başkan yardımcısı Mehmet Murat Çalık ile görüşmeye çağrıldıklarını açıkladı. Bu toplantıda Çalık’ın ruhsat süresinin dolmak üzere olduğunu söyleyerek 6 milyon lira talep ettiğini belirtti.

Zafer Gül, Gül İnşaat ve Mus Can’ın bu talebi ödemek istemediklerini, bunun yerine ilçeye cami, sağlık ocağı ve park gibi projeler yapmayı önerdiklerini söyledi. Ancak Çalık’ın, bu ödemeyi yapmadıkları takdirde işlemleri gerçekleştiremeyeceklerini ifade ettiğini iddia etti.

Mehmet Murat Çalık

“DAİRELERİN DAĞITIMI”

Gül, yaklaşık 6 milyon lira ödemeyi yapmak zorunda kaldıklarını, bu bedel karşılığında Beylikdüzü Mermerciler Sanayi Sitesi’nde senet bonosu düzenleyerek arsa sahibi Uğur Güngör ile hisseler oranında (yüzde 42 Uğur Güngör, yüzde 58 Gül İnşaat ve Gül Kentsel) teslim ettiklerini aktardı. Daha sonra bazı ödemelerin yapılmadığını ve bu nedenle Çalık’ın daire alma teklifinde bulunduğunu söyledi.

Verilen dairelerin projedeki hasılat paylaşım sözleşmesine göre dağıtıldığını belirten Gül, Adem Soytekin’in daireleri satın almak için kendilerini aradığını ve 13 bağımsız bölümün devredildiğini ifade etti.

Tapu devirleri ve para transferleri hakkında da bilgi veren Gül, tapu masraflarını ortak hesaplarından ödediklerini, arsa sahibinin ipoteği kaldırmak için bazı ödemeleri ortak hesaptan yaptığını açıkladı. Ancak arsa sahibi ipotekleri kaldırmadığı için birkaç dairenin bedeli karşılığında satın alındığını belirtti.

“İCBAR EDİLDİK”

Gül, 2015 yılı ağustos ve eylül ayında tadilat projesini belediyeye sunduklarını ve ruhsat yenilemesi için zorlandıklarını ifade etti. Projenin toplam kapalı alanının düştüğünü ve ek bir menfaat sağlamadıklarını dile getirdi.

Yapılan ilk savunmasında bu durumları anlatmadığını kaydeden Gül, olayların bu noktaya gelmesinin ardından gerçekleri açıklama ihtiyacı hissettiğini ifade etti. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirten Gül, sunduğu bilgilerin tapu kayıtları ve belediye evrakları ile desteklendiğini söyledi.

İBB Soruşturmasında Rüşvet İddiası 6 Milyon Lira!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kral Galatasaray Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!