Kanal D’de yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programında, hayranlarını derinden sarsan Volkan Konak‘ın ani ölümü ele alındı. Sanatçı, Ramazan Bayramı’nın birinci günü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer aldığı otelde sahne performansı sırasında fenalaşarak hayata gözlerini yumdu. İlk müdahaleyi gerçekleştiren Göğüs Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, programda olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Olay anından güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler ile birlikte, ilk müdahale sırasında çekilen kayıtlar da programda paylaşıldı. Volkan Konak’ın sahnede aniden fenalaşarak yere yığılmasının ardından dakikalarca kalp masajı yapıldığı, tüm müdahalelere rağmen sanatçının kurtarılamadığı belirtildi.
“AİLESİNİ ÜZMEMEK ADINA DETAY VERMEK İSTEMİYORUM AMA…”
Prof. Dr. Kocatürk, “Hepimiz çok üzgünüz. Bayram tatili için ailemle birlikte Kıbrıs’taydım ve o gün Volkan Konak‘ı dinlemeye gitmiştik. Biraz uzaktaydım. Ailesini üzmemek için çok detaya girmek istemiyorum ama kamuoyunda ‘pisi pisine öldü’ gibi bir algının yanlış olduğunu belirtmek isterim. Hemen müzik kesildi ve kalabalık sahneye toplandı. Ben o esnada imza almak isteyenler düşüncesi içindeydim ama sonra ‘doktor var mı?’ anonsu yapıldı. Ben hemen sahneye koştum ve Volkan Konak‘ın yerde yattığını gördüm. Tıbbi müdahaleye derhal başladım. Olay saat 23.30 civarındaydı. Ambulansa haber verildi, müdahale anında oradaydım. Ben göğüs cerrahisi profesörüyüm, bu tür müdahaleleri yüzlerce kez gerçekleştirdim ve ilk yardım alanında eğitim veren kuruluşlardan birini kurdum. Bu konu üzerine kitaplar yazdım, oldukça deneyimliyim.” şeklinde konuştu.
“DOĞRU VE ZAMANINDA MÜDAHALE YAPILDI”
İlk müdahalenin son derece uygun ve zamanında gerçekleştirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Kocatürk, “Hem ailesinin hem de bu tür haberleri alan kişilerin, iyi bir ilk yardım müdahalesi yapılmadığına dair yanlış bilgi edinmelerini istemiyorum. Ambulans gelene kadar 25-30 dakika müdahale sürdü. Orada başka doktor arkadaşlarım da vardı, toplamda dört hekim olarak müdahaleye katkı sağladık. Ambulans geldikten sonra ileri yaşam destek uygulamaları yaptık. İlaç uygulaması ve entübasyon işlemlerini gerçekleştirdik. Entübasyonu kulak burun boğaz uzmanı hocamız yaptı. Hastayı nakil edecek en uygun duruma getirdiğimiz andan itibaren kalp masajına devam ettik. Hastanenin aciline girmeden de müdahale devam etti. Yolda hastaneyle sürekli iletişim halindeydik. Hastaneye girdiğimizde yeterli ekipleri olduğu için beklemek durumunda kaldık. Sonrasında vefat haberi geldi, ilk andan itibaren yaşam belirtisi yoktu. Geri döndürülebilir bir durum olmadığından maalesef kaybettik. Yapılan yorumların hepsi yanlış.” ifadelerini kullandı.
