1. Haberler
  2. MEDYA
  3. Kağıthane’de Afet Bilinci: Depreme Dayanıklı Kent için Cesur Adımlar!

Kağıthane’de Afet Bilinci: Depreme Dayanıklı Kent için Cesur Adımlar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAĞITHANE’de, doğal afetlere karşı alınacak önlemler, devam eden çalışmalar ve kentsel dönüşüm planlarının ele alındığı İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, şehirde meydana gelen son depremin ardından uygulamaya konulan tedbirler, sahada yürütülen çalışmalar, sosyal yardımlar ve yeni konut projeleri gibi pek çok önemli konu görüşüldü.

Kağıthane Belediyesi İlçe AFAD Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçenin eğitim müdürü Mustafa Hoşyiğit, emniyet müdürü Kıvanç Taşçı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçedeki durum hakkında bilgiler vererek yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Öztekin, “Kağıthane’de yaklaşık 460 bin insanımız yaşıyor. Bu nüfus, 28 bine yakın binada ve 220 bine yakın bağımsız bölümde yaşamını sürdürüyor. Bu yapıların yaklaşık 40 bini iş yeri, 180 bini ise konut olarak kullanılıyor. Yeni saha taramalarında 144 talep aldık ve ekiplerimizle hızlı bir şekilde bu taramanın tamamlandığını bildirmek isterim” dedi.

Deprem sonrası herhangi bir binanın tahliye edilmediğini vurgulayan Öztekin, 1999 ve 1980 öncesi inşa edilen binaların bölgede bulunduğunu hatırlatırken, söz konusu yapılarda depreme dayanıklılık açısından yeniden değerlendirme yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Başkan Öztekin, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kağıthane’deki yapı stokunun yüzde 70’ini yeniledik. Kalan yapıları da komşularımızla işbirliği içerisinde dönüştürmeyi hedefliyoruz. Ada ve parsel bazlı dönüşümlerde iki parsel birleştiğinde +1 kat imar teşviki sağlıyoruz. Böylelikle dönüşüm sürecini hızlandırıyoruz. Geçmişte Yahya Kemal Mahallesi’nde TOKİ ile birlikte 750’den fazla bağımsız bölümü yeniledik. Şimdi Kağıthane Merkez Mahallesi’ndeki Hizmet Sitesi’nde 300 konutluk bir proje yürütülüyor. İlk gece evlerine dönmek istemeyen 2 bin kişiye, kültür merkezleri, okullar, camiler ve toplanma alanlarında barınma imkanı sunuldu. Sosyal tesisler ve mobil büfeler aracılığıyla 23 bin kişiye gıda desteği sağlandı. Bunun yanında Kızılay ve diğer kurumlarla birlikte 35 bin kişiye ikramda bulunduk.”

Kağıthane genelinde 176 adet deprem toplanma alanı bulunduğunu belirten Öztekin, bu alanların büyüklüğünün toplamda yaklaşık 937 bin metrekare olduğunu ifade etti. Öztekin, “Komşularımızdan beklentimiz, eğer binalarının depreme dayanaksız olduğunu düşünüyorlarsa, vakit kaybetmeden bize başvurmalarıdır. Ekiplerimiz, binaların durumunu yerinde değerlendirecek. Kağıthane’nin zemini sağlam fakat biz her zaman tedbirleri ön planda tutmak zorundayız. En önemli tedbirimiz, binalarımızı yenilemektir. Tüm Kağıthane halkına ve İstanbul’umuza geçmiş olsun. Rabbimiz böyle afetleri yaşatmasın, fakat biz her zaman hazırlıklı olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kağıthane’de Afet Bilinci: Depreme Dayanıklı Kent için Cesur Adımlar!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kral Galatasaray Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!