1. Haberler
  2. ASAYİŞ
  3. İBB’de Yolsuzluk Soruşturması: Gözaltı ve İfade!

İBB’de Yolsuzluk Soruşturması: Gözaltı ve İfade!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında başlattığı yolsuzluk soruşturması sonrası gözaltına alınan İBB Eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek’in emniyetteki ifadesine ulaşıldı.
Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dahil olmak üzere birçok şahıs hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla ilgili süreç devam ediyor.

AYLIK GELİRİ 200 BİN LİRA

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Ayçiçek, emniyette 72 sayfalık bir ifade verdi. İfadesinde, 24 Temmuz 2020 ile 18 Nisan 2022 tarihleri arasında İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanı olarak görev yaptığını belirtirken, 18 Mart 2025’ten itibaren İBB Teftiş Kurulu’nda müfettiş pozisyonunda çalıştığını ve aylık gelirinin 200 bin lira olduğunu ifade etti.

DİKKAT ÇEKEN WHATSAPP KONUŞMALARI

Ayçiçek, Kültür ve Medya AŞ’nin bazı özel şirketlere verdiği billboard, reklam ve pano ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı, gerçek olmadan reklam işleri için haksız ödemeler yapıldığı ve mevzuata aykırı ecrimisillerin tahsil edildiği iddialarıyla ilgili sorularla karşılaştı. Ayçiçek, Kültür ve Medya AŞ ile hiçbir bağlantısı olmadığını savunarak, söz konusu ihalelerin kendi dönemine dair olmadığını ileri sürdü. Ayrıca, reklam uygulamalarının şartname ve sözleşmelere uyumunu denetlemenin Emlak Yönetim Daire Başkanlığı’nın yetki alanında olmadığını belirtti.

Operasyon sırasında el konulan cep telefonundaki incelemelerde “Enderun” adlı WhatsApp grubuna üye olduğu tespit edilen Ayçiçek, bu grupta paylaştığı mesajlar hakkında da sorgulandı.

“MAHO ÇOK TEHLİKELİ DÜNYAYI SATAR”

Mesajlarda yer alan ifadeler arasında dikkat çekenler şunlardı:

“M. Abbas’a fazla önem atfetmişler. İşini bilmez bir çocuktu. İtiraf edebileceği bir şey olduğunu sanmıyorum ama Maho çok tehlikeli. Dünyayı satar. Bir çalışana, çocuğa kurdurulan firmaya bu kadar ihale verilip sonra İmamoğlu İnşaat’a aktarılması, Ceylan soyadlıydı sanırım. 3 villa olayı ve Adem Soytekin ismi. Adam çulsuzun tekiymiş, şimdi çok zengin müteahhitlerden. Murat Ongun’u alırlar önce. Onlar da yapıyordu, biz yapınca niye sıkıntı oluyor demekten vazgeçip kanunları egemen kılmak şart oldu. Aslında tam istediğimiz de bu değil mi?”

“MİZAH AMAÇLI” SAVUNMA

Ayçiçek, bu sohbetlerin kendisinin de yer aldığı WhatsApp uygulamasındaki bir grupta yapıldığını belirtti. “Bahse konu WhatsApp grubu, beraber 18 yıl müfettişlik yaptığım arkadaşlarımın üyesi olduğu bir gruptur. Bu grup üzerinden arkadaşlarım, sosyal medyada gördükleri paylaşımları paylaşarak benim de bazı konularda yorumda bulunmamı sağladılar. Bu konuşmalar, aramızda mizah amaçlı olarak gerçekleşmiş diyaloglardır.” şeklinde ifade etti.

Müfettiş olarak geçirdiği sürede ve toplamda 24 yıllık bir kamu görevlisi olduğunu kaydeden Ayçiçek, “Bu süreçte hiçbir şekilde bir ceza, en ufak bir uyarı dahi almadım. Görevimi daima en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Amacım sadece devletimize ve milletimize en iyi hizmeti sunmaktır; bu yüzden kendimi onlara borçlu hissediyorum.” ifadeleriyle savunma yaptı.

İBB’de Yolsuzluk Soruşturması: Gözaltı ve İfade!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kral Galatasaray Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!