1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. Tokat’ta Kadınların Doğadan Sanata Yolculuğu: Yarı Değerli Taşlarla Ekonomiye Yeni Bir Soluk!

Tokat’ta Kadınların Doğadan Sanata Yolculuğu: Yarı Değerli Taşlarla Ekonomiye Yeni Bir Soluk!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ta kadınlar, doğadan topladıkları yarı değerli taşları estetik eserler haline getirerek hem ekonomiye katkıda bulunuyor hem de istihdamda önemli bir rol oynuyorlar.

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde 2 yıl önce faaliyete geçen Doğal Taş İşleme Atölyesi, kadınların doğadan topladığı taşları sanat eserlerine dönüştürmelerine olanak tanıyor. Atölyede çalışan 6 kadın, çeşitli ürünler üreterek masaj taşlarından takılara kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Tokat’ta çıkarılan yarı değerli taşlar, 8 farklı makine kullanılarak şekillendiriliyor. Ürünler arasında SPA merkezlerinin ilgi gösterdiği yüz masaj taşlarının yanı sıra ayna süslemeleri, kolyeler, bileklikler ve tespihler bulunuyor. Bu proje, kadın istihdamını desteklerken doğal taşların ekonomiye kazandırılmasına da katkı sağlıyor.

“Doğal taşlardan masaj taşları, takılar ve süs eşyaları üretiyoruz”

Atölyenin faaliyetleri hakkında İhlas Haber Ajansına spesifik bilgiler veren Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Kuyumculuk Teknolojisi Öğretmeni Salih Tamar, “Yaklaşık 2 yıl önce kurulan doğal taş işleme atölyemizde Tokat’ta çıkan yarı değerli taşları işliyoruz. Doğal taşların işlenmesi ve ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Burada doğadan toplanan taşlar sanatsal bir hale geliyor. Eğitimci kadromuzdan 2’si kuyumculuk alanında, 4’ü ise doğal taş işleme atölyesinde uzmanlaşmış durumda. SPA merkezlerine yönelik masaj taşları, takılar ve süs eşyaları üretiyoruz” açıklamasında bulundu.

“Doğadan topladığımız taşları sanata dönüştürüyoruz”

Usta öğretici Arzu Beneklioğlu, sürecin oldukça emek ve sabır gerektirdiğine dikkat çekerek, “2 yıl önce bu işe başladım. İlk zamanlarda zorlandım, bırakmayı düşündüğüm anlar oldu. Ancak sabırla yapılan işlerin sonuçları o kadar güzel ki insan gurur duyuyor. Kırsal bölgelerden topladığımız taşlar, 8 aşamalı bir işleme tabi tutularak sanata dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

Doğal taş işleme atölyesi, Tokat’ın yer altı zenginliklerini değerlendirmekte ve kadınlara üretim fırsatları sunmaktadır. – TOKAT

Tokat’ta Kadınların Doğadan Sanata Yolculuğu: Yarı Değerli Taşlarla Ekonomiye Yeni Bir Soluk!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kral Galatasaray Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!