BDDK, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcu yapılandırmalarının kapsamını genişlettiğini duyurdu. Açıklamanın ardından yapılandırma şartları ve tarihleri gündem oldu. Yapılandırma süreci ve kredi kartı yapılandırmasında uygulanacak azami faiz oranı belirlendi. Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcu yapılandırma şartları neler? İşte detaylar…

BDDK, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerine yönelik borç yapılandırmasında önemli bir adım attı. Genişletilen düzenleme ile birlikte yapılandırmanın nasıl uygulanacağı ve kimleri kapsayacağı merak konusu oldu. Yapılan açıklamada, kredi kartı borçlarına uygulanacak en yüksek faiz oranı belirlenirken, başvuru sürecine dair detaylar da verildi. Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları nasıl yapılandırılacak? İşte gelişmeler…

KREDİ KARTI VE KREDİ BORCU YAPILANDIRMA NE ZAMAN?
BDDK tarafından yapılan açıklamada, bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin 48 ay süreyle yapılandırılmasının uygun görüldüğü ifade edildi. Vade ve başvuru sürelerinin kısaltıldığı, daha az maliyetli ve hızlı bir sürecin öngörüldüğü aktarıldı.
Bireysel müşterilerin bu yapılandırma için 3 ay içerisinde başvuruda bulunması gerektiği belirtilirken, “Yapılandırmadan dönem borcunu kısmen ya da tamamen ödeyemeyen bireysel kredi kartı müşterileri, anapara ve/veya faiz ödemeleri geciken ihtiyaç kredisi müşterileri ile daha önce yeniden yapılandırılmış bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi müşterileri yararlanabilecektir.” denildi.

Açıklamada, kredi kartlarının yapılandırılmasında borcun yarısı ödeninceye kadar ilgili banka tarafından kart limitlerinin artırılmayacağı, ihtiyaç kredisi yapılandırmasında ise mevcut borç bakiyesini aşacak bir kredi kullandırılmayacağı vurgulandı.
Alınan karar doğrultusunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı yapılandırma işlemlerine uygulanacak azami faiz oranını yüzde 3,11 olarak belirlemiştir.