İstanbul’da bayram namazı vakti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Mübarek Ramazan ayının sonrasında bayrama erişmenin sevincini yaşayan vatandaşlar, sabah namazının ardından kılınacak bayram namazının saatini öğrenmek için araştırma yapıyorlar. Peki, İstanbul’da bayram namazı kaçta kılınacak? İşte İstanbul il ve ilçelerinde bayram namazı vakitleri…
1/3
Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazı vakitlerini duyurdu. İstanbul‘da bayram namazını kılacak olanlar, bu önemli ibadetin saatini öğrenmek için yoğun bir şekilde araştırmalarını sürdürüyor. Ramazan ayının ardından gelen bayram coşkusu, vatandaşların bayram namazı vakitlerine olan ilgisini artırıyor. İşte İstanbul’daki bayram namazı saatleri…
2/3
İSTANBUL BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025
Bayram namazı, bayramın ilk günü, sabah namazının ardında ve güneşin doğmasından sonra kılınır.
2025 Ramazan Bayramı bayram namazı, 30 Mart 2025 Pazar günü icra edilecek. Bayram namazının kılınmasıyla birlikte Ramazan Bayramı resmen başlayacak.
İSTANBUL BAYRAM NAMAZI SAATİ: 07.22
İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
3/3
BAYRAM NAMAZI KILINIŞI
Niyet edilirken, hangi bayram namazı kılınıyorsa o belirtilmelidir. Örnek olarak, “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde ifade edilir.
İmamla birlikte yapılan 1. Rekat kılınışı:
* Bayram namazına niyet edildikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır. Ardından, imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur. Tekbir alınarak eller kulak hizasına kaldırılır ve 2. tekbir alınarak eller yanlara salınır. Tekrar 3. tekbir alınır ve eller yanlara salınır. Son olarak 4. tekbir alınır, bu sefer eller göbek hizasında bağlanır. İmam, gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur‘an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. Rüku ve secde yapılarak 2. rekata geçilir.
2. Rekat kılınışı:
* İmam, gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat yine sessizce imamı dinler. Tekrar tekbir alınarak eller yanlara salınır, ardından 2. ve 3. tekbir alınarak eller yanlara salınır. Son olarak 4. tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir. Rüku ve secdeden sonra oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve sağ tarafa, ardından sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır. Daha sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilerek imam hatip minbere çıkar ve bayram hutbesi okunur.