Bayram namazı vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Şanlıurfa’da ikamet eden vatandaşlar bayram namazının saatini öğrenmek için araştırmalarına devam ediyor. Her il ve ilçede farklı zaman dilimlerinin olduğunun bilincinde olan vatandaşlar, bayram namazı vakitlerini merak etmekte. İşte Şanlıurfa bayram namazı vakitleri ve namazın nasıl kılınacağına dair detaylar…
1/3
Şanlıurfa’da bayram namazı vakti, vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il için bayram namazı vakitlerini yayınladı. Bayram namazı, cemaatle birlikte camide kılınan bir ibadettir. Namaz, iki rekât halinde icra edildikten sonra imam hutbeye geçerek bayram hutbesini yüksek sesle okur. Şanlıurfa’daki bayram namazı vakitleri de bu kapsamda incelenmektedir…
2/3
ŞANLIURFA BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025
Bayram namazı, bayramın ilk günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınmaktadır.
2025 Ramazan Bayramı’nın bayram namazı, 30 Mart 2025 Pazar günü icra edilecek. Bayram namazının kılınmasıyla birlikte Ramazan Bayramı da başlayacak.
ŞANLIURFA BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06.43
İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
3/3
BAYRAM NAMAZI KILINIŞI
Niyet edilirken hangi bayram namazının kılınacağı açıkça belirtilmelidir. Örneğin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde ifade olunur.
Bundan sonra imam ile birlikte:
1. Rekat Kılınışı
*Niyetin ardından tekbir alınır ve eller bağlanır,* Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur,* İftitah tekbirinde eller kulak hizasına kaldırılarak 2. *Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,* Sonra 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,* Ardından 4. Tekbir alınarak bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.* İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, ardından “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur‘an-ı Kerim” okur. *Cemaat ise sessizce imamı dinler.* Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata geçilir.
2. Rekat Kılınışı
*İmam; gizlice “Besmele” çeker, yine “Fatiha suresi” ile “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat, imamı sessizce dinler.* Daha sonra, ilk tekbirde olduğu gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,* Ardından 2. tekbir, 3. tekbir ve nihayet 4. tekbir alınır fakat bu defa eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.* Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve selam verilerek namaz tamamlanır.* Sonrasında müezzin eşliğinde 3 defa tekbir (teşrik) getirilerek, imam hutbe için minbere çıkar ve bayram hutbesini okur.
.gallery-image__picture.iframe-video.video-s {width: 100%;}