Onbir ayın sultanı Ramazan ayı sona erdi. Bayram sabahı milyonlarca Müslüman camilere giderek bayram namazını kılacak. Bayram namazı, Müslümanların yıllık takvimlerinde önemli bir yere sahip olan, topluca icra edilen özel bir ibadettir. Ramazan ve Kurban bayramlarında, cemaatle bir araya gelinerek kılınan bu namaz, bireylerin manevi yaşamlarını zenginleştirdiği gibi toplumsal dayanışmayı da pekiştirir. Peki, Kütahya’da Bayram Namazı saat kaçta kılınacak? İl İl Ramazan Bayramı Bayram Namazı saatleri neler?
1/3
Kütahyalılar, bayram namazı vaktini öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Bayram namazı, Allah’a şükretmenin, sabır ve hoşgörü ile dolu bir yaşam sürmenin bir sembolü olarak bayramın ruhunu en iyi biçimde yaşatır. Bu özel ibadet, bayramın coşkusunu ve huzurunu paylaşmanın ötesinde, Müslümanları birlik içinde bir araya getirir. İl İl Ramazan Bayramı Bayram Namazı saatleri Diyanet tarafından duyurulmuştur. Peki, Kütahya’da Bayram Namazı saat kaçta kılınacak?
2/3
KÜTAHYA BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025
Bayram namazı, bayramın birinci günü sabah namazının ardından güneş doğduktan sonra kılınmaktadır.
2025 Ramazan Bayramı namazı, 30 Mart 2025 Pazar günü icra edilecek. Bayram namazının kılınmasıyla birlikte Ramazan Bayramı coşku ile başlayacak.
KÜTAHYA BAYRAM NAMAZI SAATİ: 07.18
İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
3/3
BAYRAM NAMAZI KILINIŞI
Niyet edilirken hangi bayram namazının kılınacağı belirtilmelidir. Örneğin, “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde ifade edilir.
Bundan sonra imamla birlikte:
1. Rekat Kılınışı
*Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,* İmam ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okurlar,* İftitah tekbiri gibi eller yeniden kulak hizasına kaldırılarak, 2. *Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,* Ardından 3. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,* Sonrasında 4. tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.* İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur‘an-ı Kerim” okur. *Cemaat sessizce imamı dinler.* Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.
2. Rekat Kılınışı
*İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat sessizce imamı dinler.* Ardından tekrar iftitah tekbiri gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,* Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,* Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,* Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.* Rüku ve secdenin ardından oturulur. “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa, sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.* Sonrasında müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip minbere çıkar ve bayram hutbesini okur.
.gallery-image__picture.iframe-video.video-s {width: 100%;}