1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. 2025 Samsun Bayram Namazı Saati Belli Oldu!

2025 Samsun Bayram Namazı Saati Belli Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun bayram namazı saati, 2025 Ramazan Bayramı kapsamında merak ediliyor. Ramazan Bayramı’nın coşkusu tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da sabahın erken saatlerinde kılınacak bayram namazıyla başlıyor. Peki, Samsun’da bayram namazı kaçta kılınacak? İşte, 2025 Samsun bayram namazı saati…

1/3

SAMSUN BAYRAM NAMAZI VAKTİ 2025: Samsunda Bayram Namazı Kaçta Kılınacak İl İl Ramazan Bayramı Bayram Namazı Saati

Samsun’da Ramazan Bayramı namazı saati belirlendi. 30 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek bayram namazı ile İslam dünyasında Ramazan Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanmaya başlanacak. Samsun bayram namazı saati, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvimle netleşti. Samsun’da bayram namazı ne zaman kılınacak? İşte detaylar…

2/3

SAMSUN BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025

SAMSUN BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025

Bayram namazı, bayramın ilk günü sabah namazının ardından güneşin doğmasıyla kılınır.

2025 yılı Ramazan Bayramı namazı 30 Mart 2025 Pazar günü icra edilecek. Bayram namazıyla birlikte Ramazan Bayramı’nın coşkusu da başlayacak.

SAMSUN BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06.53

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

3/3

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI

Niyet edilirken, hangi bayram namazı kılınacaksa o ifade edilmelidir. Örneğin, “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” denir.

Bundan sonra imam ve cemaat şu şekilde hareket eder:

1. Rekat Kılınışı

*Bayram namazına niyet edildikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır, *İmam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur, *Tıpkı iftitah tekbiri gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 2. *Tekbir alınır ve eller yanlara salınır, *Sonra 3. Tekbir alınarak eller yine yanlara salınır, *Ardından 4. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır. *İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur‘an-ı Kerim” okur. *Cemaat ise sessizce imamı dinler. *Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat Kılınışı

*İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat sessizce imamı dinler. *Sonrasında, tıpkı iftitah tekbiri gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır, *Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, *Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, *Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir. *Rüku ve secdenin ardından oturulur; “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur. Önce sağa, ardından sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır. Ardından müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerin ardından imam hatip minbere çıkar ve bayram hutbesini okur.

2025 Samsun Bayram Namazı Saati Belli Oldu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kral Galatasaray Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!