1. Haberler
  2. MEDYA
  3. Betonun Geleceği: Depremlere Karşı Güvenli Yapılar İçin Acil Çözüm Arayışı

Betonun Geleceği: Depremlere Karşı Güvenli Yapılar İçin Acil Çözüm Arayışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kongrede Beton Kalitesi Üzerine Önemli Tartışmalar Yapıldı

İnşaat Mühendisleri Odası’nın Açıklamaları

TÜRKİYE Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, kentlerdeki depreme dirençli yapı stokunun iyileştirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Suna, yeni riskli yapıların eklenmemesi gerektiğini vurguladı. Hazır beton üretiminin inşaat kalitesini artırdığını belirten Suna, sektörde yeterli kalite güvence sisteminin olmadığını ifade etti.

11. Ulusal Beton Kongresi Başladı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul ve Erzurum şubeleri tarafından düzenlenen 11’inci Ulusal Beton Kongresi, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Protokol konuşmaları ile başlayan kongrede, Nusret Suna 36 yıldır devam eden bu etkinliğin 21’inci yüzyılda beton ana temasıyla düzenlendiğini belirtti. Süreçte dijitalleşme, nitelik kontrolü ve sürdürülebilir beton teknolojileri gibi konular ele alındı.

Betonun Kritik Önemi

Nusret Suna, depremler sırasında birçok can ve mal kaybının yaşandığını hatırlatarak, Türkiye’nin deprem tehditleri ile yüz yüze olduğunu vurguladı. Ülkenin topraklarının yüzde 93’ünün risk altında bulunduğunu, bu nedenle inşaat süreçlerinde betona dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Suna, İstanbul’da yakın zamanda meydana gelen deprem sonrası yürütülen tartışmaların yanlış bir zemin üzerine kurgulandığına inandığını sözlerine ekledi.

Deprem Sonrası Yargı Süreçleri

Kahramanmaraş depremleriyle ilgili yargı süreçlerine de değinen Nusret Suna, sürecin başından itibaren sorumluların yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtti. Yürütülen yargı süreçlerinde belirli meslek gruplarının günah keçisi ilan edildiğine dikkat çeken Suna, adil bir yargılama olmadan gerçek suçluların belirlenemeyeceğini ifade etti. Yıkılan binalardan alınan karot örneklerinin raporlarının da oldukça sorunlu olduğunu dile getirdi.

Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı kongrede toplam 21 oturum gerçekleştirilecekti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bilim insanları da katılacak ve 71 ayrı bildiri sunulacaktı. Kongre, eğitim oturumu ile sona erecekti.

Betonun Geleceği: Depremlere Karşı Güvenli Yapılar İçin Acil Çözüm Arayışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kral Galatasaray Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!