Türkiye, yerli otomotiv sanayisini güçlendirmek ve otomobile erişimi kolaylaştırmak amacıyla 3 ve daha fazla çocuklu ailelere “İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı” kapsamında destek vermeye hazırlanıyor.
3 VEYA DAHA FAZLA ÇOCUĞU OLANLAR İÇİN KAMPANYA
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’nin yerli otomotiv sanayisini güçlendirmek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunuyor. Bu çerçevede, 3 ve daha fazla çocuklu aileler için araç alım desteği sağlanması hedefleniyor. Programın, özellikle düşük gelir gruplarının satın alma gücüne uygun uzun vadeli finansman imkanı sunması planlanıyor.
“İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı”na olan ilginin yüksek olması bekleniyor. Düşük gelir gruplarındaki araç sahipliği oranının artmasının, ailelerin mobilitesini artırması ve sosyal refah seviyesine katkı sağlaması öngörülüyor. Ayrıca, yerli ve sıfır otomobille ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmasının, Türkiye’deki binek araçların yaş ortalamasını düşürerek araç başına karbon emisyonlarının azalmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor. Verilecek desteğin, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un satışlarına olumlu yansımaları da bekleniyor.
2030 PAZAR HEDEFİ YÜZDE 35
Otomobillerin Türkiye’de daha erişilebilir hale gelmesi ve iç pazarda yerli üretimin payının artırılması amacıyla, mevcut üreticilerin yeni teknolojilere yönelmesinin yanı sıra global piyasada yükselen yeni üreticilerin Türkiye’de üretim yaparak teknoloji geliştirmesi büyük önem taşıyor. Türkiye’nin ihracat lideri otomotiv sektöründe dönüşüm sağlamak için 2022 yılında “Mobilite Araç ve Teknolojileri Stratejisi Yol Haritası” yayımlandı. Bu yol haritası ile elektrikli araç ve batarya üretimi, şarj istasyonları, sürücüsüz araç geliştirme gibi birçok stratejik alanda somut hedefler belirlenmiş, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların 2030 yılı itibarıyla pazar payının yüzde 35’e, yerlilik oranının ise yüzde 75’e yükseltilmesi hedeflenmiştir. Buna ek olarak, elektrikli, bağlantılı ve otonom hafif ve ağır ticari araç üretiminde Avrupa’da lider ve dünya genelinde ilk 5’te olma hedefi ortaya konulmuş, bu stratejilerin etkin bir şekilde uygulanması, izlenmesi ve gelişmeler doğrultusunda güncellenmesi Türkiye’nin sektördeki avantajlarını sürdürmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır.
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SEMBOL
Togg, sadece elektrikli bir otomobil olmanın ötesinde, Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümün sembolü olarak öne çıkıyor. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun önemli projelerinden biri olan Togg, 40’tan fazla girişimle işbirliği yaparak inovasyonu teşvik ederken mobilite girişimlerine de destek sağlıyor. Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg’un geliştirilmesi, elektrikli araçlara yönelik şarj altyapısının yaygınlaşmasına ve mobilite ekosisteminin güçlenmesine önemli katkılar sunuyor. Togg’un yenilikçi yaklaşımları ve dinamik bir teknogirişim ekosistemine sahip olması, mobilite sektöründeki dönüşümü hızlandırıyor. Bu dönüşüm, Türkiye’nin uluslararası alandaki rekabet gücünü artırarak yeni iş ve girişim fırsatlarını beraberinde getiriyor. Togg’un küresel pazarlarda elde edeceği başarılar, mobilite ekosisteminin dönüşümünü hızlandırarak küresel yatırımlara yeni bir momentum kazandırması ve Türkiye’nin teknoloji ile inovasyon alanındaki liderlik hedefini pekiştirmesi bekleniyor.